Profesionalna sredstva za održavanje osobnih i teretnih vozila i plovila

Blog

Alkalno sredstvo za skidanje praškastih i tekućih boja s metalnih površina

Boje na metalnim površinama su vrlo otporne i mogu biti teške za uklanjanje. Međutim, ako želite površinu osvježiti ili promijeniti njezinu boju, potrebno je skidanje stare boje. Jedna od učinkovitih metoda je korištenje alkalnih sredstava namijenjenih upravo za skidanje boja. U ovom članku ćemo pogledati kako funkcioniraju takva sredstva i koliko su učinkovita u uklanjanju boja sa metalnih površina.

Sredstva za odmašćivanje metala

Prije svega, važno je razumjeti zašto je odmašćivanje tako važno u procesu plastifikacije metala. Na površini metala obično se nalazi prljavština, masnoća i ostali nečisti materijali koje je potrebno ukloniti kako bi se osiguralo savršeno prianjanje plastifikacije. To osigurava dugotrajno prianjanje.

Rhutten Quick Odor

Rhutten je proizvođač kvalitetnih sredstava za čišćenje i odstranjivanje neugodnih mirisa, a jedan od njih je i Quick Odor. U nastavku pročitajte više o ovom proizvodu i njegovim karakteristikama. Quick Odor je sredstvo za čišćenje koje se koristi za uklanjanje neugodnih mirisa u bilo kojem prostoru. Osobito je korisno za kuće i stanove jer se često tamo nakupljaju neugodni mirisi poput onih iz kuhinje, wc-a, praonice rublja i slično.

Efekti drveta na metalnim površinama

Pasiviranje površine Aluminija

Aluminij je vrlo nepostojan metal jer vrlo brzo i žestoko reagira s kisikom i vlažnim zrakom. U stvari, ta Jaka raktivnost koja bi trebala voditi brzom razaranju je temelj njegove stabilnosti jer se na njegovoj površini stvara tanki sloj oksida. Taj sloj odvaja aluminij od agresivnog medija (kisik, vlažni zrak) te na taj način sprječava koroziju aluminija. Međutim, taj oksidni sloj otežava pripremu aluminija za plastifikaciju.

Specijalna rješenja - boje u prahu

Uklanjanje laka – ECOSTRIP 6020

ECOSTRIP 6020 je specifičan proizvod za skidanje tekućih ili praškastih lakova s metalnih površina, čeličnih komada i kuka korištenih u sektoru plastifikacije i industrijskog lakiranja. Organska otapala rastope lak bez nagrizanja obrađenih površina i tako osiguraju daljnje dobro funkcioniranje iste. Uz ostalo, u ECOSTRIP-u 6020 prisutni su oksidansi koji na obrađenim površinama ostavlja antikorozivni efekt.
Za efikasno uklanjanje laka s površine potrebna je kada u kojoj se može osigurati stalna temperatura kupke od 40 – 70 ℃ te je potrebno stalno miješanje kupke kako bih organska otapala prisutna u sredstvu što brže i efikasnije uklonila lak s površine.

Euromask za zaštitu i maskiranje prilikom lakiranja

Odmašćivanje i fosfatiranje

Potpuno uklanjanje masnih tvari s površine metala što je neophodno kod pripreme površine zananošenja prevlake kako bi prevlaka dobro prianjala na metalnu površinu. Naime, ukoliko se procesom odmašćivanja u potpunosti ne uklone čestice ulja i masti dolazi do pojave nepravilnosti tzv. kratera na plastificiranoj površini. Prema tome iznimno je važno dobro izvršiti proces odmašćivanja.

O nama

Tehnowash j.d.o.o. direktno distribuira kemikalije talijanske tvrtke RHÜTTEN na području Republike Hrvatske koji je vodeći proizvođač sredstava za održavanje vozila, plovila kao što su šamponi i sredstava za industrijsku namjenu kao odmaščivaći, fosfati, inhibitori korozije, otapala i drugo.

Poslovanje Tehnowash-a, temelji se na profesionalnost, fleksibilnost i uslugu te višegodišnje iskustvo u sektoru pripreme metalnih površina što znači da kroz naše proizvode isporučujemo i znanje kao dodanu vrijednost.