Profesionalna sredstva za održavanje osobnih i teretnih vozila i plovila

Odmašćivanje i fosfatiranje

RhuPHOS ST1 TM

Sredstvo za fosfatiranje metala (željeza, cink, aluminij) prije plastifikacije/bojanja.

RhuPHOS ST1 TM tekuće je sredstvo za fosfatiranje metalnih površina bez tenzida koji se upotrebljava za pripremu svih metala uključujući željezne, cinčane i aluminijske površine. Fosfatiranje se sastoji u pretvorbi metalne površine u amorfni sloj koji znatno poboljšava prianjanje premaza te uvelike povećava otpornost materijala na oksidaciju. Proizvod se može koristiti u kombinaciji sa aditivima za odmašćivanje.

Art. 200924 kg 25
Art. 200985 kg 220
Art. 200917 kg 1100

RhuPHOS 059 TM

Sredstvo za dekapiranje crnih metala.

RhuPHOS 059 TM je tekuće sredstvo na bazi fosforne kiseline namijenjeno za jetkanje željeznih materijala. Lako uklanja okside u anorganske naslage s površine u pripremi materijala za daljnju obradu. Također na površini se stvara amorfni fosfatni sloj koji poboljšava prianjanje boje, a također i dodatno štiti materijal od korozije.

Art. 200913 kg 25
Art. 200912 kg 220
Art. 200911 kg 1100

RhuADD 030 TM

Aditiv za obradu pocinčanih materijala koji se koristi kao ubrzivač stvaranja fosfatne prevlake na metalnoj površini. Naime, RHUTTEN RhuADD 030 TM u svom sastavu ima jaki oksidans koji uzrokuje jače nagrizanje metala što ubrzava proces stvaranje fostatne prevlake na metalu i ujedno utječe na povećanje njene kvalitete što je od iznimne važnosti u daljnem procesu bojanja/lakiranja. Dodatkom RHUTTEN RhuADD 030 TM dobiva se kompaktnija fosfatna prevlaka na pocinčanim materijalima.

PRIMJENA:

Proizvod je potrebno dodati u postojeću otopinu za obradu metala u koncentraciji od 0,5 do 1 %.

Art. 200925 kg 25

RhuADD 115 TM

Aditiv koji se koristi kao dodatak u otopinu za odmašćivanje. Naime, RHUTTEN RhuADD 115 TM je proizvod čiji su glavni sastav molekule tenzida koje se sastoje od hidrofilne i hidrofobne dugolančane ugljikovodične skupine. Tenzidi se u vodenoj otopini u monomolekularnom sloju nakupljaju na granici faza, i to tako da se hidrofilni dio orijentira prema vodenoj, a hidrofobni prema organskoj fazi (tvari kao ulje, masnoće i druge organske nečistoće) te na taj način djelotvorno uklanjaju masnoće s metalnih površina. Primjenjuje se ukoliko dolazi do pojave kratera na površini boje/laka koje su prouzrokovane sitnim česticama ulja/masti na površini metala prije nanošenja boje/laka u prahu. Naime, nanošenjem boje/laka prekrivaju se zaostale čestice ulja i masti koje nakon pečenja otvaraju kratere na površini.

PRIMJENA:

Sredstvo dodati u koncentraciji od 10 do 35 % prema postojećoj otopini za obradu metala. Kako bi sredstvo bilo djelotvorno temperatura kupke ne smije biti manja od 30 ºC.

Art. 200989 kg 25

RhuPHOS 023 TM

RHUTTEN RhuPHOS 023 TM kiselinsko je sredstvo za odmašćivanje i fosfatiranje željeznih materija. Za razliku od RHUTTEN RhuPHOSS 005 TM u svome sastavu ne sadrži jake oksidanse za nagrizanje površine pa se iz toga razloga može primjenjivati mini-washom. Može se koristiti za odmašćivanje i fosfatiranje željeznih materijala za koje nije potreban oksidans kao za cinčane i aluminijske površine. Kao RHUTTEN RhuPHOS 005 TM na metalnoj površini stvara fosfatnu prevlaku koja ima antikorozivni efekt te je odlična podloga za bojanje/lakiranje zbog svoje karakteristične kristalne strukture koja omogućuje adheziju boje na površini.

PRIMJENA:

RhuPHOS 023 TM isključivo se nanosi prskanjem pri dolje navedenim uvjetima:

  • koncentracija: 10 - 30 g/L
  • temperatura: 40 - 55 ºC
  • tlak. 1 - 1,5 bara
  • vrijeme dodira: 1-3 min

Art. 200876 kg 25
Art. 200877 kg 220
Art. 200878 kg 1100

RhuPHOS 005 TM

Multimetalno kiselinsko vrlo snažno sredstvo za odmašćivanje koje ujedno sadrži fosfate i oksidans za nagrizanje površine metala. Naime, prisutni tenzidi (površinski aktivne tvari) uklanjaju ulja i masti dok prisutni oksidansi uklanjaju prirodno prisutni oksidni sloj metala na površini te potom nagrizaju sami metal koji se otapa te reagira s fosfatima stvarajući na površini fosfatnu prevlaku koja ima antikorozivni efekt. Nastali fosfati na metalnoj površini odlična su podloga za bojanje/lakiranje, zbog svoje karakteristične kristalne strukture povećavaju specifičnu površinu (hrapava površina) što rezultira puno većom adhezijom boje u odnosu bez fosfatne prevlake Prema tome pruža niz mogućnosti pri rješavanju problema obrade i pripreme željeznih, aluminijskih i cinčanih podloga prije nanošenja boje u prahu za plastifikaciju

NAČIN UPORABE:

  • Prskanjem
  • Uranjanjem

Art. 200867 kg 25
Art. 200868 kg 220
Art. 200869 kg 1100

O nama

Tehnowash j.d.o.o. direktno distribuira kemikalije talijanske tvrtke RHÜTTEN na području Republike Hrvatske koji je vodeći proizvođač sredstava za održavanje vozila, plovila kao što su šamponi i sredstava za industrijsku namjenu kao odmaščivaći, fosfati, inhibitori korozije, otapala i drugo.

Poslovanje Tehnowash-a, temelji se na profesionalnost, fleksibilnost i uslugu te višegodišnje iskustvo u sektoru pripreme metalnih površina što znači da kroz naše proizvode isporučujemo i znanje kao dodanu vrijednost.