Profesionalna sredstva za održavanje osobnih i teretnih vozila i plovila

Blog

Sredstva za odmašćivanje metala

Prije svega, važno je razumjeti zašto je odmašćivanje tako važno u procesu plastifikacije metala. Na površini metala obično se nalazi prljavština, masnoća i ostali nečisti materijali koje je potrebno ukloniti kako bi se osiguralo savršeno prianjanje plastifikacije. To osigurava dugotrajno prianjanje.

Postoje mnogi proizvodi na tržištu za odmašćivanje metala, i izbor ovisi o vašim potrebama.

Otapala su obično najučinkovitija za čišćenje masnih površina i uklanjanje ostalih prljavština. Najčešće se koriste acetoni, alkohol i metilen klorid. Industrijski odmašćivači su općenito najbolji izbor za uklanjanje teško uklonjivih prljavština. Oni se obično sastoje od tenzida, kiselina, fosforne kiseline ili lužine.

Također postoje tzv. Fosfo-odmašćivači koji u svojem sastavu imaju fosfatnih soli i tenzidi koji zajedno u jednom postupku djeluju na površini i metalne dijelove odmaste i istovremeno fosfatiraju. Za aluminijske površine postoje slični proizvodi koji u svojem sastavu imaju biflurore koji nagrizaju površinu odnosno ih deoksidiraju. Isto se koristi za pocinčane površine.

Na kraju, važno je slijediti upute proizvođača o tome kako koristiti odabrano sredstvo za odmašćivanje. Ovisno o odabranom proizvodu potrebno je poštivati i vrijeme dodira sa površinom.

Slični proizvodi

O nama

Tehnowash j.d.o.o. direktno distribuira kemikalije talijanske tvrtke RHÜTTEN na području Republike Hrvatske koji je vodeći proizvođač sredstava za održavanje vozila, plovila kao što su šamponi i sredstava za industrijsku namjenu kao odmaščivaći, fosfati, inhibitori korozije, otapala i drugo.

Poslovanje Tehnowash-a, temelji se na profesionalnost, fleksibilnost i uslugu te višegodišnje iskustvo u sektoru pripreme metalnih površina što znači da kroz naše proizvode isporučujemo i znanje kao dodanu vrijednost.