Profesionalna sredstva za održavanje osobnih i teretnih vozila i plovila

Blog

Alkalno sredstvo za skidanje praškastih i tekućih boja s metalnih površina

Boje na metalnim površinama su vrlo otporne i mogu biti teške za uklanjanje. Međutim, ako želite površinu osvježiti ili promijeniti njezinu boju, potrebno je skidanje stare boje. Jedna od učinkovitih metoda je korištenje alkalnih sredstava namijenjenih upravo za skidanje boja. U ovom članku ćemo pogledati kako funkcioniraju takva sredstva i koliko su učinkovita u uklanjanju boja sa metalnih površina.

Što su alkalna sredstva za skidanje boje?

Alkalna sredstva posjeduju visoki pH i djeluju na kemijskoj razini. Razgrađuju vezu između boje i metalne površine. Alkalna sredstva se mogu koristiti za skidanje bilo koje vrste boje, od praškastih do tekućih. Ova sredstva su vrlo učinkovita, ali ujedno mogu biti i opasna, stoga treba biti vrlo oprezan pri njihovom korištenju.

Kako koristiti alkalna sredstva za skidanje boje?

Prije svega, važno je imati zaštitnu opremu tijekom rukovanja ovim sredstvima. Potrebno je nositi zaštitne rukavice, naočale i masku za lice kako bi se spriječio kontakt s očima, kožom i dišnim putevima.

Nakon što ste se adekvatno zaštitili, potrebno je pripremiti rastvor sredstva za skidanje boje. Najefikasnije je primjena sredstva ECOSTRIP 6020 art. 200885 u kadi. Pri obavljanju posla potrebno je pustiti sredstvo da djeluje neko vrijeme, a zatim riješiti boje s površine četkom ili strugačem. Ako neka boje ostane, cijeli postupak se može ponoviti.

Prednosti korištenja alkalnih sredstava za skidanje boje sa metalnih površina

Postupak upotrebe alkalnih sredstava je vrlo jednostavan, a razgradnja boje sa metalne površine se događa u vrlo kratkom vremenskom razdoblju. Prednosti uključuju visoku učinkovitost, jednostavnost korištenja i brzo djelovanje.

Zaključak, alkalna sredstva su vrlo učinkovita za uklanjanja boje sa metalne površine. Olakšavaju posao uklanjanja boje i mogu biti vrlo korisna u obnovi stare površine. Pri korištenju ovakvih sredstava obavezno treba biti oprezan i koristiti zaštitnu opremu kako bi se izbjegli eventualni zdravstveni problemi.

Nije preporučljivo koristiti alkalno sredstvo na aluminijskim površinama pošto alkalno sredstvo stvara kemijsku reakciju koja otapa aluminijsku površinu odnosno nju ošteti.
Za skidanje boje sa aluminijske felge na primjer koje u samoj leguri osim al. I drugi metali imaju i siliciji, preporučljivo je koristiti sredstvo na bazi organskih otapala kao što je NEOSTRIP 7001 NF art. 200902

Slični proizvodi

O nama

Tehnowash j.d.o.o. direktno distribuira kemikalije talijanske tvrtke RHÜTTEN na području Republike Hrvatske koji je vodeći proizvođač sredstava za održavanje vozila, plovila kao što su šamponi i sredstava za industrijsku namjenu kao odmaščivaći, fosfati, inhibitori korozije, otapala i drugo.

Poslovanje Tehnowash-a, temelji se na profesionalnost, fleksibilnost i uslugu te višegodišnje iskustvo u sektoru pripreme metalnih površina što znači da kroz naše proizvode isporučujemo i znanje kao dodanu vrijednost.