Profesionalna sredstva za održavanje osobnih i teretnih vozila i plovila

Blog

Efekti drveta na metalnim površinama

Pasiviranje površine Aluminija

Aluminij je vrlo nepostojan metal jer vrlo brzo i žestoko reagira s kisikom i vlažnim zrakom. U stvari, ta Jaka raktivnost koja bi trebala voditi brzom razaranju je temelj njegove stabilnosti jer se na njegovoj površini stvara tanki sloj oksida. Taj sloj odvaja aluminij od agresivnog medija (kisik, vlažni zrak) te na taj način sprječava koroziju aluminija. Međutim, taj oksidni sloj otežava pripremu aluminija za plastifikaciju.

Specijalna rješenja - boje u prahu

Uklanjanje laka – ECOSTRIP 6020

ECOSTRIP 6020 je specifičan proizvod za skidanje tekućih ili praškastih lakova s metalnih površina, čeličnih komada i kuka korištenih u sektoru plastifikacije i industrijskog lakiranja. Organska otapala rastope lak bez nagrizanja obrađenih površina i tako osiguraju daljnje dobro funkcioniranje iste. Uz ostalo, u ECOSTRIP-u 6020 prisutni su oksidansi koji na obrađenim površinama ostavlja antikorozivni efekt.
Za efikasno uklanjanje laka s površine potrebna je kada u kojoj se može osigurati stalna temperatura kupke od 40 – 70 ℃ te je potrebno stalno miješanje kupke kako bih organska otapala prisutna u sredstvu što brže i efikasnije uklonila lak s površine.

Euromask za zaštitu i maskiranje prilikom lakiranja

Odmašćivanje i fosfatiranje

Potpuno uklanjanje masnih tvari s površine metala što je neophodno kod pripreme površine zananošenja prevlake kako bi prevlaka dobro prianjala na metalnu površinu. Naime, ukoliko se procesom odmašćivanja u potpunosti ne uklone čestice ulja i masti dolazi do pojave nepravilnosti tzv. kratera na plastificiranoj površini. Prema tome iznimno je važno dobro izvršiti proces odmašćivanja.

O nama

Tehnowash j.d.o.o. direktno distribuira kemikalije talijanske tvrtke RHÜTTEN na području Republike Hrvatske koji je vodeći proizvođač sredstava za održavanje vozila, plovila kao što su šamponi i sredstava za industrijsku namjenu kao odmaščivaći, fosfati, inhibitori korozije, otapala i drugo.

Poslovanje Tehnowash-a, temelji se na profesionalnost, fleksibilnost i uslugu te višegodišnje iskustvo u sektoru pripreme metalnih površina što znači da kroz naše proizvode isporučujemo i znanje kao dodanu vrijednost.